Ještě máte chvilku čas, tak šup pro rebarboru! Dlouho jsem zkoušela různé recepty na sirupy, protože rebarborové limonády miluju, ale žádný nebyl moc ten pravý. Až teprve Kitchen story přišli s limonádou, která splňovala všechna moje očekávání, a přitom je tak směšně jednoduchá! Nechápu, že mě to nenapadlo samotnou. :D Barva vypadá děsivě, to uznávám, ale chuť je neuvěřitelně osvěžující a letní, a taky samozřejmě šíleně rebarborová. Mňam!
Menší update pro čtenáře, co mě nesledují na facebooku nebo instagramu: mám odmaturováno, mám samý jedničky, úplně jsem se na to vykašlala, půjdu na vejšku, mám práci, budu dělat baristu, a budu se stěhovat. :D Jsem teď jako na trní, tak omluvte mojí neaktivitu! Všechno rozeberu podrobněji v nějakém dalším článku, až nebudu mít permanentní opici :D
Rebarborová limonáda s jahodami
na dvě až tři velké sklenice limonády
příprava 10 minut
200g čerstvé rebarbory (tak 4 štangle)
500ml studené vody
2 lžíce bezového sirupu, nebo třeba medu
led
pár pokrájených jahod
Okrájejte z rebarbory ošklivé nebo oschlé části. Nakrájejte jí na menší "kostičky", plátky, nebo prostě na menší kousky. Nasypejte do mixéru, přilijte vodu a přidejte sirup nebo med. Rozmixujte na kaši. Přeceďte přes jemné plátno nebo sítko, pokud vám nevadí menší kousíčky, a pořádně vyždímejte. Vyždímanou dužinu vyhoďte. Ochutnejte limonádu, pokud je na vás moc silná, nařeďte vodou, popřípadě doslaďte.
Podávejte na ledu s pokrájenými jahodami.
Tyjo, už delší dobu chodim v obchodě kolem rebarbory a nenapadá mě nic než koláč, kterej tolik nemusim :D Tohle zní hrozně dobře :)
OdpovědětVymazatVerča
Zkus jí určitě, je skvělá!
Vymazat