Moje aktivita na blogu je alarmující. Poslední příspěvek jsem napsala před třemi týdny, a to jsem se ještě ani nedokopala k překladu do angličtiny. Omlouvá mě pouze to, že na horách člověk asi těžko něco upeče, a já poctivé dva týdny s tréninkovou týdenní přestávkou trávila na sjezdovce. Klidně bych tam trávila ještě měsíc v kuse, ale to bych vás nemohla oblažovat svými výroky a recepty, takže jsem zpět. Nicméně jsem si přivezla rakouskou národní inspiraci, kterou jsem poctivě konzumovala obden. Rakušani štrůdl úplně milují, jedí ho na narozeniny, na Vánoce, na Velikonoce, na pohřbech... Možná si říkáte, že štrůdl všichni známe a moc originální to teda neni, ale já vás navnadím tím, že recept nepochází od nikoho jiného než od samotného Pierra Hermé, jehož kuchařka Pastries mi dorazila do schránky před dvěma týdny.
------
My activity here is terrifying. My last article was posted three weeks ago, and it still hasn't the english translation. My only apology is that I was in the mountains, and unfortunately it's not very possible to bake in a hotel. I was full two weeks on a ski slope with just the middle week off, but still full of practicing. I wish I could be there longer, but then I wouldn't be able to fill you with my statements and recipes, so I'm back. However, I brought with me some austrian national inspiration. Austrians simply love strudel, they eat it for birthdays, Christmas, Easters, funerals... You might think that strudel is not very original, but I entice you that this recipe didn't come from anyone else than Pierre Hermé himself, and his cookbook Pastries.
Ti, co mě trochu znají vědí, že Pierre Hermé je moje největší inspirace. Ten Francouz je šílenec, a dokazují to i jeho kuchařky, protože takové věci jste zkrátka neviděli. Brzo se můžete těšit na další recepty z této kuchařky, protože jsem v ní nenašla ani jeden, který by nestál za vyzkoušení. Většinou bývají docela náročné, ale nebojte se, štrúdl je z těch jednodušších. Kuchařka je nádherná, obrovské vydání s kvalitním papírem a zlatými stránkami, prostě ráj :D (a cena tomu odpovídá).
------
Those who know me a bit know that Pierre Hermé is my biggest inspiration. That french guy is crazy, and his cookbooks are proof. He is amazing. You can look forward to other recipes from the Pastries cookbook soon, because there isn't a single one that I don't like. They aren't easy at all, but don't worry, the strudel is one of the easiest. The cookbook is beautiful, it has really high quality paper and golden sheets, simply paradise :D (and it's worth the price)
Recept jsem trochu upravila, protože Pierre třeba používá do mega štrúdlu (ano, ten štrúdl je fakt obrovský, taky je jenom jeden) jen 30g rozinek a 1 lžičku skořice, a já jako milovník rozinek jsem tam bez přemýšlení šoupla 120 gramů, mňam mňam. Skořici jsem taky zdvojnásobila, protože skořice není nikdy dost.
------
I modified the recipe a bit, because Pierre uses only 30g of raisins and 1 teaspoon of cinnamon for one huuuge strudel (yes, this strudel is really big!). I immediately took 120g of raisins, because I just love them.
Štrůdl je úžasný, hrozně moc dobrý a prostě nejlepší. Jako od Pierra.
------
This strudel is magnificent, really tasty and simply the best. Just like Pierres' (hahaha).
ten miluju! obecně jablečný štrůdl, mňam!
OdpovědětVymazatštrůdl je prostě klasika :)
Vymazatto nevadí, doženeš to :)) Hlavně aby tě to bavilo. :) A vypadá to úžasně :)
OdpovědětVymazatNo právě, baví mě to!
VymazatJá myslím, že každý štrůdl je prostě super, a od Pierra? Netroufám si už vůbec pochybovat!
OdpovědětVymazatPierre to má na háku, chlapec!
VymazatAch jo, ja chci taky tu kucharku od Pieraa! Narozky jsem ale mela tedka, takze si to holt asi budu muset koupit sama! Stejne jako tu od Dity P. a od Vanka, no co se da delat :)
OdpovědětVymazatStrudl vypada bozsky, fotky jsou vynikajici, no zkratka jako vzdy :)
Ditu P. chci už hrozně dlouho, ale rodičům se asi kdovíproč nelíbí nebo co, táta radši kupuje Nigellu a tak :D
Vymazattento blog je ráj!
OdpovědětVymazatTen štrůdl je ráj! :) Ale děkuju :)
VymazatZajimalo by me, zda uvedene suroviny na napln nejsou uvedeny na dvojitou davku testa-tedy na dve nohavice..Dekuji, Maruska
OdpovědětVymazat