Špenát se na chuti nijak zvlášť neprojeví. Snažila jsem se původně udělat lívance stoprocentně veganské, ale něco se pokazilo, a nešly skoro vůbec odlepit od pánve. Rezignovaně jsem tedy přidala jedno vejce, a najednou šlo všechno jako po másle :D Tak nevím vegani, jak děláte lívance, aby vám držely pohromadě a nelepily se? Slyšela jsem, že existuje taková náhražka vejce, tak pokud s ní máte zkušenosti, dejte je do těhlech lívanců místo toho jednoho vajíčka :)
Inspiraci jsem našla u Green Kitchen Stories a jejich pohankových zelených palačinek :)
Zelené lívance
na 12 lívanců
250ml mandlového mléka
2 hrsti čerstvého špenátu
1 malý banán, nebo 1/2 velkého
1 lžíce třtinového cukru
40g pohankové mouky
40g celozrnné mouky
60g hladké mouky
1 lžíce (ano, lžíce) kypřícího prášku
1 lžička kokosového oleje
1 vejce (vegani přidají náhražku)
1 lžíce chia semínek
---
kokosový olej na smažení
javorový sirup
kokosové plátky
borůvky
Mandlové mléko a špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka tak, že vám vznikne v podstatě zelené mléko. Přidejte banán a cukr a promixujte. V míse si smíchejte pohankovou, celozrnnou a hladkou mouku, přidejte lžíci kypřícího prášku a promíchejte. Přisypte k mandlovému mléku, přidejte kokosový olej a vejce, a pořádně promixujte tyčovým mixérem. Nakonec vmíchejte lžící chia semínka.
Na rozpálené pánvi s kokosovým olejem smažte lívance. Otáčejte vždy, až celý lívanec pokrytý bublinkami. Podávejte s javorovým sirupem, kokosem a čerstvými borůvkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář! :)