čtvrtek 14. května 2015

Salát s kozím sýrem, fíky a ořechy


Ledový salát mě nudí. Zaprvé nevypadá hezky, za druhý nijak zvlášť nechutná a za třetí není v ničem zajímavý. Jediný, co mu přičtu k dobru je, že křupe. Když tudíž dělám saláty, moc ho nepoužívám, stejně tak jako rukolu. Ta sice hezky vypadá, ale fakt mi vůbec nechutná. Snažím se tedy zkoušet různé druhy salátů, a že jich je! Mezi mými oblíbenými vede polníček, a nově objevný Red Chard, který můžete vidět na fotce. Má takovou lehce řepovou nebo kořenovou chuť, nevím úplně jak to popsat. Pokud hledáte ideální letní lehké jídlo, tenhle salát to rozhodně splňuje!
Tak a já se bežim připravovat na vyhlašující večer Foodblogu roku, držte palce! :)




Salát s kozím sýrem, fíky a ořechy

pro 2 osoby:

2 velké hrsti polníčku
2 hrsti salátu Red Chard, nebo jiného
100g kozího sýru
3 fíky
2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

na zálivku:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
sůl, pepř
1 lžička čerstvých lístků tymiánu
šťáva z poloviny citronu

Lístky salátu propereme a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mísy. Smícháme všechny suroviny na zálivku a dochutíme podle chuti. Vlijeme do mísy se salátem. Promícháme tak, aby se zálivka rovnoměrně rozprostřela.
Salát rozdělíme na dva talíře. Na každou porci pak naaranžujeme rozdrobený kozí sýr, pokrájené fíky, a posypeme vlašskými ořechy. Jednoduché!

1 komentář:

  1. Jé, konečně někdo, komu taky nechutná rukola :) Mám občas pocit, mže kdo jí nejí, jako by nebyl :) A s ledovým salátem to máme podobně :) ... Polníček je i pro mě Number 1, škoda jen, že je tak drahý :)
    Tvůj salát vypadá perfektně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! :)